De beste trouwlocatie voor de mooiste dag van je leven

19 februari 2018
 Categorieën: Restaurants, Blog

Delen  

Voor de mooiste dag van je leven moet de trouwlocatie natuurlijk perfect zijn! Een sprookjesachtig landgoed, een sfeervol dorpscafé zoals Café de Dommelstroom of een trouwerij op het strand? Het is allemaal mogelijk! Hoe ziet je perfecte trouwlocatie eruit? Hieronder een aantal ideeën!

Een kasteel als trouwlocatie

De optie die vaak gekozen wordt is trouwen in een kasteel. De grandeur die zo'n locatie uitstraalt, de historie van vroeger, de authentieke details die nog naar voren komen, deze punten maken dit tot een perfecte trouwlocatie! Tevens is het vaak een goede plek om trouwfoto's te maken; je wilt immers je mooie dag wel herinneren door mooie foto's! Er zijn vele kastelen, landgoederen en herenhuizen in Nederland waar je een trouwerij kunt houden. Misschien leuk om je gasten er ook te laten slapen en er s'avonds een geweldig feest te organiseren?

Trouwen in het buitenland

Met je voeten in het zand, de zon op je schouders en met alle dierbaren om je heen het jawoord kunnen zeggen. Voor de plechtigheid naar het buitenland vliegen is voor velen een droom, maar wel eentje met een behoorlijk prijskaartje. Het is wel een optie om te onthouden, en je familie en dierbaren zullen je ook meteen dankbaar zijn voor de fijne vakantie! Vaak is het nog wel noodzaak in Nederland langs het stadhuis te gaan om alles officieel vast te leggen. 

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van je trouwlocatie?

Er zijn per gemeente verschillende regels voor trouwerijen. Bij de ene gemeente mag je niet buiten trouwen, bij de ander moeten de deuren gesloten zijn bij het jawoord. Allemaal dingen om van te voren over na te denken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat alle gasten een plekje hebben, zorg er dus voor dat je locatie groot genoeg is om iedereen te kunnen ontvangen. Ook parkeergelegenheid moet aanwezig zijn bij de locatie. 

Ook niet onbelangrijk, wil je trouwen op een populaire locatie dan kan het zijn dat de datum waarop jullie graag willen trouwen niet meer beschikbaar is. Zorg er dus voor dat je op tijd je trouwlocatie regelt! Tevens is het ook handig om te weten hoeveel tijd er beschikbaar is voor jullie trouwerij. Hebben jullie de locatie voor de gehele dag gehuurd of zijn er voor of na jullie nog meer stellen die gaan trouwen? Hierdoor weet je hoe lang de ceremonie in beslag kan nemen en of er nog tijd is voor een drankje na die tijd. Als laatste is het belangrijk na te gaan hoeveel de locatie gaat kosten en hoe deze kosten zijn opgesplitst. Wordt er per afgenomen drankje betaald of per gast bijvoorbeeld? Zorg ervoor dat je niet na die tijd voor verassingen komt te staan. 

Veel succes met het regelen van de beste trouwlocatie voor jullie mooie dag.