Wokrestaurant

23 november 2018
 Categorieën: Restaurants, Blog

Delen  

Wokrestaurant  

Wanneer je gek bent op eten en op de Aziatische keuken dan is het wokrestaurant Wokparadijs De Kroon een uitstekende keuze voor een avondje uit. Je hebt er voor ieder wat wils en voor een, vaak, vaste lage prijs kun je voor een bepaald aantal uren onbeperkt eten. Het is dus zowel geschikt voor de grote als voor de kleine eters.   

Wokrestaurant

Bijna elke plaats in Nederland heeft wel een wokrestaurant. Een wokrestaurant is een groot restaurant waar je op verschillende manieren gezellig kan dineren. Zo heeft, gemiddeld genomen, elk restaurant een plek waar je verschillende gerechten kan laten wokken of grillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vleessoorten als biefstukof kip. Ook zijn er bijna altijd vegetarische keuzes voor de vegetariërs en veganisten onder ons. Vaak kun je dan kiezen uit verschillende groenten zoals sugar snaps, paprika en ui die je bij deze vlees- of vegetarische gerechten kan voegen. Je loopt met het bord met eten naar een wok chef toe die je laat kiezen uit een aantal sauzen. Bij deze sauzen is ook vaak aangegeven of het om een pittige of milde saus gaat omdat de Aziatische keuken niet bang is voor pittige gerechten. Wanneer je een saus hebt gekozen gaat de kok dit voor jou wokken in de saus, op een hoog vuur zodat het vlees en de groenten snel gaar zijn, en krijg je het uiteindelijke gerecht op een bordje mee om van te genieten. Ook kun je bij de meeste wokrestaurants kiezen uit een gril optie. Neem bijvoorbeeld een stuk zalm of biefstuk en laat deze grillen op een speciale teppanyaki gril.   

Buffet

Net als bij andere Aziatische restaurants, heeft een wok vaak een lopend buffet naast de wok en gril optie. Hier vindt je de beste Aziatische gerechten in een warm en koud buffet om van te genieten. Het is niet gek om in een wokrestaurant meerdere keren een bord mee te nemen om van te genieten aan tafel. Er zijn enorm veel verschillende gerechten en mensen willen natuurlijk van alles iets proeven. Zo zijn er vaak heel veel verschillende voorgerechten, hoofdgerechten, maar ook absoluut nagerechten. De meeste wokrestaurants staan namelijk ook bekend om de vele nagerechten die je nadien kan nemen. Zo hebben de restaurants bijvoorbeeld een chocoladefontein of verschillende smaken ijs waar je uit kan kiezen. Naast de nagerechten zijn er ook veel kleine hapjes om van te genieten zoals loempia's en stokbrood met kruidenboter.   

Tot slot

Vaak is het zo dat een wok restaurant een laag vast tarief hanteert. Het hoeft dus absoluut niet duur te zijn